Residentie De Beauvoir

COUPURE RECHTS 118+ GENT |

'The ideal space must contain elements of magic, serenity, sorcery and mystery.'

Luis Barragan

BUILDING HAPPINESS
Bezielde woonplekken ontwikkelen, bouwen en commercialiseren in een stedelijke omgeving dat is onze missie ! Wij verkopen geen stenen, maar levensgeluk.

Het is onze ambitie om woongelegenheden
te bouwen waarin we zelf oud willen worden. Waar aandacht besteed wordt aan warmte, geborgenheid, privacy, veiligheid en comfort. De bewoners staan hierbij centraal. We kiezen en creëren plaatsen waar mensen graag en lang kunnen blijven wonen. De woongelegenheid wil zeker niet over komen als een luxe zorgwoning. Niettegenstaande geeft zij aan de bewoners de garantie om nooit meer te hoeven verhuizen. Geen stenen maar levensgeluk en een zorgeloos bestaan: dat is ons ultiem doel dat we aan onze klanten willen aanreiken.

"Building happiness" is niet voor niets onze slogan.
COUPURE 118+
HET PROJECT
Residentie de Beauvoir is een luxueuze hedendaagse meergezinswoning bestaande uit een kantoorruimte op het gelijkvloers, vier ruime appartementen op de verdiepingen 1 tot en met 4 en één riant duplexappartement met grote terrassen op de verdiepingen 5 en 6.

Bij het ontwerp werd rekening gehouden met authenticiteit, uitstraling maar vooral met ruimte, comfort en privacy. De voordelen van een kwaliteitsvolle leefomgeving wordt hier gecombineerd met de directe toegang tot het stadsweefsel.

Het gebouw is gelegen op een topligging, een stijlvolle, anonieme plek om te wonen in het centrum van een gezellige en leefbare stad met een rechtstreekse verbinding naar het stadscentrum : dicht bij de lokale winkels, openbare en culturele gebouwen, ontmoetingscentra, restaurants en cafés.

Bouwheer Joost Vanhaerents van Walterjunior heeft samen met CAAN architecten een project uitgewerkt waarbij de constante focus op kwaliteit centraal staat.

De detaillering en de gekozen materialen zijn van absolute kwaliteit en hebben slechts één doel : maximaal wooncomfort bezorgen aan de bewoners. Op geen enkel moment werd aan kwaliteit ingeboet. Steeds werd voor de meest functionele, duurzame, esthetische en exclusieve oplossing gekozen. De afwerking wordt gedetailleerd beschreven in een afzonderlijk verkooplastenboek.
DE KLEINSCHALIGHEID
VAN HET PROJECT
Het complex bestaat slechts uit vijf luxe woonentiteiten. Het betreft dus een kleine mede eigendom van gelijkgestemde eigenaars die hetzelfde nastreven: luxe, comfort en privacy.
DE MEERGEZINS-
WONING ZELF
Het complex is opgedeeld in drie duidelijk afzonderlijke delen:

  • Het appartementgebouw vooraan gelegen langs de Coupure bestaande uit één ondergrondse en zeven bovengrondse bouwlagen.
  • Het binnengebied dat ingericht werd als gemeenschappelijke tuin.
  • En ten slotte het parkeerpaviljoen achteraan dat ook ruimte biedt aan het huisvuil en dienst doet als fietsenberging

De sobere binnentuin, met minimaal onderhoud, biedt zowel in de zomer als de winter een groen uitzicht. Een wandelpad met stapstenen en een karrenspoor verbinden het appartementsgebouw met het parkeerpaviljoen voor zowel voetgangers, fietsers als voor gemotoriseerd verkeer.
COUPURE 118+
DE PLEK
De Coupure is een kanaal in de stad Gent. Het kanaal werd in 1751 gegraven krachtens een octrooi van Maria Theresia van Oostenrijk aan haar gevolmachtigd minister Antoniotto Botta Adorno. De Coupure verbindt de Leie met de Brugse Vaart. De waterloop werd, inclusief de beplanting en bruggen, in 1981 als stadsgezicht beschermd.
COUPURE 118+
DE NAAMGEVING
Walterjunior heeft, rekening houdend met het walterjunior-gedachtengoed, ervoor gekozen om haar gebouwen te noemen naar belangrijke humanisten.

Humanisme staat voor waarden als vrijheid, verantwoordelijk-heid, rechtvaardigheid en waardering voor de kracht van diversiteit. Het is ook een esthetisch streven: de kunst om de mooie, fijnzinnige en aantrekkelijke kanten van het mens zijn te ontwikkelen.

Het humanisme is een levensbeschouwing en is gebaseerd op de humanistische waarden zelfbeschikking, gelijkwaardigheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid, solidariteit, redelijkheid en rechtvaardigheid.

Simone Lucie Ernestine Marie Bertrand de Beauvoir (geboren te Parijs op 9 januari 1908 en aldaar overleden op 14 april 1986) was een Franse filosofe, schrijfster en feministe.

De literatuur van Simone de Beauvoir wordt gerekend tot het existentialisme, een stroming waarin ook Sartre en Albert Camus een prominente rol spelen. Het existentialisme gaat uit van ieders eigen verantwoordelijkheid voor zichzelf en de wereld om zich heen.
KUNSTINTEGRATIE
Wie de naam Vanhaerents hoort denkt automatisch aan de private hedendaagse kunstverzameling van de VanhaerentsArtCollection uit Brussel. De liefde voor kunst en architectuur zit ingebakken in ons DNA. Op elke verdieping zal voor elk individueel appartement, in de gemeenschappelijke trap- en lifthal, een vast aan het gebouw verbonden kunstwerkje voorzien worden door de Belgische kunstenaar Kris Martin.

INPLANTINGSPLAN

Binnentuin en parkeerhaven

PLANNEN

Bouwheer
walterjunior
walterjunior.be
Architect
Exclusieve info & verkoop
Yves Lenaerts
Zaakvoerder
Erkend immobiliënmakelaar

0475 60 73 93
yves.lenaerts@kensington.be
kensington.be
Exclusieve info & verkoop
Carine Bergez

Zaakvoerder
Erkend immobiliënmakelaar

0475 60 74 94
carine.bergez@kensington.be
kensington.be